Het kiezen van de juiste laptoptas: waar hou je rekening mee?

Het kiezen van de juiste laptoptas: waar hou je rekening mee?

De laptoptas is een broodnodige accessoire voor iedere laptop of macbook gebruiker met zowel praktische als visuele voordelen. Na de aankoop van een laptop of macbook (een aanzienlijke investering), is het belangrijk om alles te doen wat je kan om deze te beschermen en de lengte van de levensduur te bevorderen. De laptoptas zien als een verzekering voor je macbook of laptop, helpt je de waarde van een laptoptas in te schatten.

Vóór de aankoop van een laptoptas, zijn er enkele dingen om rekening mee te houden. Laptoptassen zijn er in een verscheidenheid van ontwerpen om in een verscheidenheid van behoeften te voorzien. Of je nu liever een hand-held sleeve, een laptop rugzak of een laptop schoudertas zoekt. Je moet van tevoren jouw doel voor de laptoptas bepalen en een tas kiezen die past bij jouw behoeften. Bijvoorbeeld, gebruik je de laptoptas voor werk, plezier of een balans tussen de twee? Mensen nemen hun laptops steeds vaker met hen mee, bijna overal waar ze heen gaan. Een casual tas, geschikt en gestyled voor werk en plezier, is vaak een goede optie voor de meeste mensen. Maar hoe weet je nou, welke laptoptas het best geschikt is voor jou? Hier zijn een aantal factoren waar je aan moet denken:

Het maakt echt uit hoe groot hij is

Hoewel dit vrij vanzelfsprekend is, moet de laptop natuurlijk wel passen in de laptoptas. Als jouw exacte model niet bij de laptoptas staat, is het een goed idee om de afmetingen van jouw laptop op te meten. Vergelijk deze afmetingen met de modellen van de laptops waarvoor de laptoptas geschikt is. Komen de afmetingen overeen? Dan is de laptoptas hoogstwaarschijnlijk geschikt. Wanneer de laptoptas goed bij de laptop of macbook past, ben je niet dagelijks bezig met het duwen en proppen van de laptop in de tas.

De laptoptas: Werk of plezier?

Als je jouw laptop uitsluitend voor werk gebruikt, dan moet je waarschijnlijk een praktische laptoptas hebben met een professioneel uiterlijk. Zo neem je de laptop met gemak mee naar het werk. Wanneer je met het openbaar vervoer rijdt, is een grote laptoptas niet handig tijdens de spits in de bus of de trein. De laptoptas neemt dan erg veel ruimte in beslag, zeker als deze op schoot staat. Als je een fietst of met de auto gaat, is een stijlvolle laptoptas of zelfs een rugzak de beste optie. Als je veel buiten bent, overweeg dan een tas die waterafstotend is voor regenachtige dagen, en een die zal niet te log is voor je rug en schouders. Een laptop rugzak is hier opnieuw een goede optie.

Extra opslag in de laptoptas

In sommige situaties is het handig als de laptoptas aparte zakken en vakken heeft. Zo neem je gemakkelijk accessoires mee, zoals USBs, kabels, batterijen en de muis. Dit zal de laptop beschermen tegen stoten en krassen. Dit biedt ook bescherming voor de andere accessoires tegen beschadigingen door het gewicht van de laptop. Alles in één vak kan natuurlijk ook. Een laptop-sleeve is dan een goed idee om de laptop te beschermen. Plus, een sleeve ziet er nog leuk uit ook!

Een goede kwaliteit laptoptas

Duurzame stof is een must. Je laptop is iets wat je elke dag gebruikt, en de laptoptas is er om je computer te beschermen. Je wilt ervoor zorgen dat de stof is lichtgewicht en duurzaam is.
Kwalitatieve ritsen zijn essentieel voor het veilig houden van de laptop in de tas. Met goede ritsen voorkom je ook een gebroken rits, zo kan de laptoptas nog jarenlang mee.
Extra opvulling op de zak zelf, en met name de schouderband, is ideaal. Hierdoor zijn de laptop en je rug beschermd. Sommige laptops zijn best zwaar en je wilt niet dat de laptoptas snijdt in je schouder(s). Extra opvulling gaat dit tegen.
Verstelbare bandjes. Deze kunnen helpen met het aanpassen van de tas, zodat deze beter aansluit bij jouw lichaam. Verstelbare banden maken de zak zo ergonomisch mogelijk, wanneer je onderweg bent.
Krasbestendige compartimenten zijn handig als je naast je laptop ook accessoires of een tablet mee wilt nemen in de laptoptas.
Jouw laptoptas, jouw persoonlijke stijl
Sommige mensen geven alleen om de functionaliteit van een laptoptas. Maar een laptoptas kan zoveel meer zijn dan dat. Je hebt de tas vaak bij je, daardoor is het de perfecte uitbreiding van jouw persoonlijke stijl: een accessoire op zich. Bedenk of je liever de classic, de goofy of de luxe look wilt. Vergeet niet, je gebruikt de laptoptas meerdere dagen van de week, dus zorg ervoor dat je een design kiest dat je leuk vindt en dat bij je past.

Kies de juiste laptoptas

Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste laptoptas, zoals de esthetische stijl, functionaliteit en de juiste fit met de laptop of macbook. Zorg ervoor dat je geniet bij het dragen!